Våre erfarne systemarkitekter bidrar med design og planlegging av arkitekturen for datasystemer. Dette kan omfatte alt fra å bestemme systemets struktur og komponenter til å planlegge systemets integrasjon med andre systemer og programvare.
Systemarkitekten tar vanligvis hensyn til en rekke faktorer når de designer systemarkitekturen, inkludert systemets funksjonalitet, ytelse, sikkerhet, skalerbarhet og pålitelighet. De jobber ofte i samarbeid med utviklingsteamet, kunder og andre interessenter for å forstå systemkravene og sikre at systemet blir utformet på en måte som best mulig oppfyller disse kravene.
I tillegg til å designe og planlegge systemarkitekturen, kan systemarkitekten også spille en rolle i å overvåke og administrere systemet når det er implementert. Dette kan omfatte å overvåke systemets ytelse, identifisere og løse problemer, og gi støtte til andre teammedlemmer når det er nødvendig. Alt i alt er en systemarkitekts rolle sentral for å sikre at datasystemer fungerer optimalt og oppfyller kravene og forventningene til brukerne.
I dagens digitale samfunn hvor bedrifter og organisasjoner håndterer store mengder persondata, er personvernregler som GDPR (General Data Protection Regulation) viktige for å beskytte folks grunnleggende menneskerettigheter. For norske bedrifter som har egne nettsider eller behandler persondata om ansatte, kunder eller sluttbrukere, er det viktig å være oppmerksom på de generelle minstekravene.
En microservice-arkitektur er en tilnærming til å utvikle applikasjoner som består av flere små, uavhengige tjenester, kalt "microservices". Hver mikrotjeneste er fokusert på å utføre en enkelt oppgave og kommuniserer med andre mikrotjenester ved hjelp av API-er og meldingskøer. Denne tilnærmingen har vist seg å være svært effektiv når det gjelder å bygge robuste og utvidbare løsninger.