Tilbake
ALLE INNLEGG
trådløs teknologi

Vi står ovenfor et spennende skifte i hvordan vi tenker på og bruker trådløs teknologi

July 11, 2023
Trådløs verdirealisering er et voksende begrep som får stadig mer oppmerksomhet i næringslivet. Med internettets tidsalder og introduksjonen av 5G-teknologi, velger stadig flere bedrifter å benytte seg av trådløse nettverk for å redusere kostnader, forbedre effektiviteten og oppnå konkurransefortrinn. Likevel er mange bedrifter fremdeles uvitende om potensialet det innebærer

Tenk deg en pasient som bruker en bærbar enhet som samler inn og overfører helsedata, for eksempel hjertefrekvens, blodtrykk og oksygenmetning, trådløst til et helsesenter. Disse dataene kan deretter analyseres i sanntid av helsepersonell, som kan overvåke pasientens tilstand og identifisere eventuelle avvik eller problemer.

På sitt grunnleggende nivå handler Trådløs verdirealisering "wireless value realization" om å utvide bruken av trådløse teknologier langt utover deres tradisjonelle kommunikasjonsroller. Det handler om å bruke disse teknologiene som katalysatorer for innovasjon og som nøkkelfaktorer i å skape direkte forretningsverdi.

Gartner forventer at innen 2025 vil 50% av bedriftens trådløse endepunkter bruke nettverkstjenester som leverer ekstra funksjoner utover kommunikasjon, opp fra mindre enn 15% i dag.

Imponerende Brukstilfeller: Shufersal og Bosch-Siemens

For å forstå konsekvensene av realisering av trådløs verdi, trenger man ikke se lenger enn til Shufersal, en israelsk forhandler. Selskapet utnytter lavenergi IoT-chips drevet av nettverket for å merke varer, og sporer grønnsaker fra gård til butikkhyller. Dette initiativet har betydelig forbedret forsyningskjedens synlighet, lagerstyring og informasjon om opprinnelse.

I mellomtiden bruker Bosch-Siemens ultralydsensorer for å redusere gaffeltruckulykker ved å senke gaffeltruckens hastighet i sanntid. Ikke bare eliminerte det nesten ulykker, men det førte også til en 98% reduksjon i nestenulykker og en 10% økning i produktivitet.

Mulighetsrommet er stort

Trådløs teknologi har skapt et rikt forskningsområde som gir rom for nyskapende ideer og banebrytende forskning. Muligheten til å koble flere enheter trådløst har åpnet for utviklingen av nye sensorer, wearables og IoT-enheter. Dette har bidratt til fremveksten av smarte byer, intelligente transportsystemer og helseteknologi. Trådløs teknologi har også akselerert innovasjon innen kunstig intelligens og maskinlæring, noe som gjør det mulig for autonome systemer og intelligente algoritmer å utvikle seg.

Selv om 5G fortsatt rulles ut i mange deler av verden, ser forskere og ingeniører allerede fremover mot 6G. Dette vil forventes å ytterligere transformere det digitale landskapet med hastigheter opptil 100 ganger raskere enn 5G.

Vi i Headit hjelper deg med å utforske ditt teknologiske mulighetsrom. Ta kontakt for en prat.

Flere artikler