Tilbake
ALLE INNLEGG
Oppnå sikrere dataoppbevaring og bedre datatilgjengelighet med skytjenester

Oppnå sikrere dataoppbevaring og bedre datatilgjengelighet med skytjenester

June 1, 2023
Skytjenester har revolusjonert måten organisasjoner jobber på. Med skybaserte systemer kan bedrifter få tilgang til og dele data og programvare fra enhver enhet med internettilgang, og dette har ført til en rekke fordeler.

Sikkerhet i skyen

I 2023 stilles det strenge krav til datasikkerhet. Med skybasert databehandling kan organisasjoner dra nytte av sikkerhetssystemer som er utviklet av ledende skytjenesteleverandører. Disse sikkerhetssystemene er avanserte og tilbyr flere lag med beskyttelse mot trusler som skadelig programvare, hacking, phishing og annen cyberkriminalitet.

Sikkerhetssystemene inkluderer også mekanismer som hindrer uautorisert tilgang til data, inkludert flere identifikasjons- og autentiseringsmekanismer som passord og biometrisk autentisering. På denne måten kan organisasjoner beskytte sine sensitive data og informasjon mot uønsket innsyn og tilgang.

Tilgjengelighet i skyen

Tilgjengelighet er en annen viktig faktor som gjør skybasert databehandling så attraktivt. Med skybaserte løsninger kan organisasjoner få tilgang til data og informasjon fra hvor som helst og når som helst. Dette gir organisasjoner muligheten til å være mer fleksible og produktive. Arbeidere kan logge seg på systemene fra hvor som helst i verden, og det gjør at teamarbeid og samarbeid blir enklere.

Skybaserte tjenester er også bygget med redundans og høy tilgjengelighet i tankene. Hvis en server går ned, vil lasten automatisk flyttes over til en annen server, noe som gjør at tjenesten vil fortsette å være tilgjengelig. Dette eliminerer behovet for å ha dyre redundante systemer og gir organisasjoner større sikkerhet for at tjenestene vil være tilgjengelige.

Ved at informasjon og arbeidssystemer er tilgjengelig hvor som helst, når som helst åpner dørene for mange fordeler. Tidligere var det en stor investering å kjøpe og vedlikeholde servere, men med skybaserte tjenester kan organisasjoner nå betale kun for det de faktisk bruker. Enkel oppskalering og nedskalering gjør at bedrifter kun trenger å betale for det de faktisk bruker.

Vi i Headit hjelper deg over i skyen og med valg av skyløsning basert på ditt behov. Slik at du får større fleksibilitet, sikkerhet og tilgjengelighet på dine data og arbeidsverktøy.

Flere artikler