Tilbake
ALLE INNLEGG
Samfunnsansvar - å gjøre en forskjell

Samfunnsansvar - å gjøre en forskjell

June 1, 2023
I Headit snakker vi ofte om hvordan vi kan gjøre en forskjell. I det daglige jobber vi med å gjøre en forskjell for kundene våre og bruke vår kompetanse til å hjelpe kundene våre å lykkes. Men vi har også et ønske om å bidra ellers i samfunnet, rett og slett ta samfunnsansvar – og gjøre en forskjell.

I en av onsdagssamlingene våre, hvor vi sparrer og deler perspektiver, så kom det opp et forslag om at vi skulle bruke muligheten til å gjøre noe godt for andre istedenfor å kjøpe noe materialistisk til våre ansatte. Før jul, og kanskje i år mer enn noen gang, er det mange som sliter med å få endene til å møtes. Så istedenfor å bruke penger på julegaver til de ansatte, så ønsket vi heller å bruke pengene til å oppfylle noen juleønsker fra barn i området. Et forslag som det raskt ble full enighet om.

Ønsketreet

Røde Kors har plassert ut tre juletrær fylt med små hjerter, hvor vanskeligstilte barn fra 0-18 år har skrevet opp julegaveønskene sine. Her kan alle som ønsker plukke ned et hjerte, kjøpe gaven, pakke den inn og levere den i servicedesken på senteret. De sørger deretter for at gaven blir levert ut til den riktige familien.  

For at vi skulle få litt eierskap og virkelig føle at vi bidro, inviterte vi alle ansatte ned til CC for å plukke lapper av ønsketreet, handle inn julegaver og pakke de inn. Og dette ble en kjempesuksess, og i løpet av noen få timer hadde vi oppfylt 30-40 julegaveønsker!  

Som en som ikke kommer fra Hamar og er vant til denne ordningen med ønske-tre på kjøpesenteret, så var dette både en vemodig og fin opplevelse å være med på. Kjempeinitiativ, dette må vi gjøre til en fast tradisjon

Bjørn Olav Berg, Systemuvikler Headit.  

Les mer om julehandelen vår i H-A her:

https://www.h-a.no/dropper-julegaver-til-de-ansatte-a-lese-at-gutt-1-onsker-seg-superundertoy-gjor-noe-med-deg/s/5-139-1095707

Lag og foreninger

Det er ikke bare privatpersoner som har det trangt for tiden, også idrettslag og foreninger trues med å stoppe tilbudene sine grunnet blant annet høye strømutgifter.  

Vi ønsker også å ta et samfunnsansvar ved å støtte lokale lag og foreninger og har satt 2500kr pr. ansatt til å sponse et idrettslag eller en forening. I år har vi hjulpet blant annet Elverum E-sport, Hamar Idrettslag, Hedmark Curlingklubb og Hwa Rang Taekwondo Hamar og håper de kan fortsette med de tilbudene sine i lang tid fremover.  

Vi i Headit ønsker å gjøre en forskjell, så andre lykkes!  

Flere artikler