Tilbake
ALLE INNLEGG
Hvordan lykkes som konsulent i Headit?

Hvordan lykkes som konsulent i Headit?

June 1, 2023
Det er mange meninger om hva som skal til for å bli en god konsulent. Man må ha ekspertise innen et spesifikt fagområde, gode kommunikasjonsevner, være analytisk, fleksibel, evne til å bygge relasjoner og læringsevne samt kunne presentere informasjon klart og forståelig, og holde deg innenfor tidsrammer og budsjett. Blant jungelen av krav som stilles til konsulenter er det noen vi mener er viktige

For å definere hva en Headit konsulent er, og våre verdier internt og eksternt- så har vi gjennomført en kvartalssamling med dette som tema. Vi har gått demokratisk til verks og blitt enige om vår definisjon i felleskap. Og her er det vi mener representerer en Headit konsulent, og hvordan man kan lykkes som en konsulent hos oss!

Headit er en konsulentbedrift som fokuserer på å skape verdi for våre kunder. Første bud som konsulent er derfor å lytte og forstå før vi kommer med løsninger. Som konsulent i Headit er det viktig å bygge tillit med kundene ved å være ærlig, pliktoppfyllende, forberedt, punktlig og transparent. Det er også viktig å produsere kvalitet, være proaktiv og unngå misforståelser ved å tørre å spørre og si fra. Kundene forventer effektivitet, ekspertise, kvalitet, trygghet, forutsigbarhet, godt samarbeid, tydelighet, inkludering og domeneforståelse. Det er viktig å avklare forventninger tidlig, være nysgjerrig og ydmyk, og skape personlige relasjoner med kollegaer og kunder.

Som konsulent i Headit forventes det at du er løsningsorientert og har evne til å sette deg inn i kundens behov og domene. Du er proaktiv og ansvarsbevisst og har evne til både kortsiktig og langsiktig tenking. En Headit-konsulent er en person som evner å lytte, forstå og løse problemer på en god måte, brenner for faget sitt og ønsker at kunden skal lykkes. Det er først når kunden lykkes at vi har lykkes med å være en god konsulent.

Flere artikler