Tilbake
ALLE INNLEGG
5 alternativer til standard ERP systemer

5 alternativer til standard ERP systemer

June 1, 2023
ERP-systemer (Enterprise Resource Planning) har blitt et sentralt verktøy for mange virksomheter, ved å integrere og strømlinjeforme ulike forretningsprosesser. Men hva hvis standard ERP-systemer ikke passer til din virksomhet? Enten de er for omfattende, for komplekse, eller rett og slett ikke tilfredsstiller dine unike behov. Her er fem muligheter du kan vurdere.

One size does not fit all

En utfordring mange små til mellomstore bedrifter står overfor, er at mange ERP-systemer er designet for større organisasjoner. Det kan gjøre det overveldende å ta i bruk og vanskelig å lære. En annen utfordring er at nisjebedrifter har andre type prosesser som ikke passer med et standard ERP system.

Forestille deg f.eks. at du er en produsent av spesialiserte industrielle komponenter. Din virksomhet har mange trinn i produksjonsprosessen, komplekse forsyningskjeder og streng kvalitetskontroll. Hvordan kan et ERP system hjelpe deg å håndtere disse utfordringene, spesielt når det ikke finnes et standard system som passer perfekt til din nisjebransje? Her er noen alternativer du kan vurdere.

1. Få ditt eget skreddersydde ERP-system

Et tilpasset ERP-system kan designes for å møte de unike behovene og prosessene til din virksomhet. Når du får et system som passer perfekt til ditt formål vil du kunne få oversikt over de prosessene som er viktigst for deg.

Fordeler:

Ulemper:

2. Modulbaserte ERP-systemer

Modulbaserte ERP-systemer gir mulighet for å velge funksjonene du trenger mest. Dette kan være nyttig for små og mellomstore bedrifter som kanskje ikke trenger alle funksjonene som finnes i et fullskala ERP-system. Du kan starte med grunnleggende moduler som økonomistyring og kundehåndtering, og deretter legge til flere moduler etter behov.

Fordeler:

Ulemper:

3. Skybaserte ERP-løsninger

Skybaserte ERP-løsninger kan være en god mulighet for bedrifter som søker fleksibilitet og skalerbarhet. Disse løsningene er tilgjengelige via internett, noe som betyr at du kan få tilgang til dem hvor som helst og når som helst. I tillegg kan de skaleres opp eller ned etter behov, noe som gjør dem ideelle for voksende bedrifter.

Fordeler:

Ulemper:

4. Open source ERP-løsning

Open source ERP-systemer gir mulighet for tilpasning og modifisering av systemets kildekode for å passe til dine spesifikke behov. Selv om dette kan kreve mer teknisk kompetanse, gir det deg mulighet til å skape en løsning som er perfekt skreddersydd for din virksomhet.

Fordeler:

Ulemper:

5. Bransjespesifikke ERP-løsninger

Enkelte bedrifter, spesielt innen spesialiserte eller nisjeindustrier, kan dra nytte av bransjespesifikke ERP-systemer. Det vil si, så fremt de finnes. Disse løsningene er utformet med spesifikke bransjer i tankene, og har funksjoner og verktøy som er relevante for disse bransjene. Det kan være lurt å undersøke om en slik løsning eksisterer for din bransje.

Fordeler:

Ulemper:

Naviger ERP-landskapet med Headit

Valget av ERP-system er en stor avgjørelse som kan ha langvarige konsekvenser. Vi i Headit har spesialisert kompetanse til å hjelpe deg med å velge og tilpasse det som er best for deg og din virksomhet.

Som en upartisk aktør vil vi i Headit fokusere på å forstå din bedrifts unike behov og anbefale skreddersydde løsninger som gir maksimal verdi. Vårt mål er å sikre at din valgte ERP-løsning optimalt støtter din organisasjons drift og strategiske mål.

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Flere artikler