Tilbake
ALLE INNLEGG
3 gode bøker som trigger skapergleden

3 gode bøker i sommer innen digital utvikling som trigger skapergleden

July 24, 2023
Trenger du litt inspirasjon før du skal ut i jobb igjen? Disse 3 lettleste bøkene vil garantert sette deg i modus og gi inspirasjon til sensommeren.

Innovasjonsboka - fornyelsens kunst

Denne boka er kanskje litt tung, men det er bare i kilo. Full av humor deler den eksempler og erfaringer fra Norske bedrifter for å vise hvordan innovasjon kan bidra til verdiskaping, bærekraft og konkurransekraft.  Innovasjonsboka er en bok som handler om hvordan man kan skape nye og bedre løsninger på ulike utfordringer i samfunnet og næringslivet.

Den er både teoretisk og praktisk, og gir en grundig innføring i innovasjonsbegreper, innovasjonsprosesser og innovasjonskultur. Boka presenterer også ulike verktøy, metoder og modeller som kan hjelpe leseren med å utvikle sin egen innovasjonsevne og -vilje. Den er rikt illustrert med tegneserier, figurer og bilder. Boka er også interaktiv, og inviterer leseren til å reflektere over egne erfaringer, utfordre egne antagelser og teste ut nye ideer. Innovasjonsboka er samskrevet av over 200 norske innovatører med Sjur Dagestad i spissen. En slags innovasjon i seg selv.

The Unicorn Project

Forfatteren, Gene Kim, er kjent for sin evne til å formidle komplekse IT-ideer gjennom engasjerende fortellinger. Denne boken er et must for de som er interessert i programvareutvikling, IT-ledelse, og forretningsstrategi. "The Unicorn Project" tar for seg fem prinsipper som er viktige for det Kim kaller "Den Neste Industrielle Revolusjonen".

Boken følger en programmerer ved navn Maxine som, etter å ha blitt klandret for et prosjekt som går galt, blir overført til et annet prosjekt kjent som "The Unicorn Project". Der får hun muligheten til å gjenoppbygge organisasjonens IT-infrastruktur fra bunnen av. Gjennom hennes erfaringer, lærer vi om disse fem prinsippene og hvorfor de er så viktige for en vellykket bedrift i dagens digitale tidsalder.

Dette er ikke bare en teknisk bok, men også en bok om ledelse, bedriftskultur, og innovasjon. Så selv om du ikke er en teknisk person, vil du sannsynligvis finne boken interessant og lærerik. Det er også verdt å merke seg at selv om denne boken er en roman, er de underliggende prinsippene basert på ekte og effektive praksiser innen software utvikling og IT-ledelse.

Kjernemodellen - et praktisk verktøy for å lage bedre digitale tjenester

"Kjernemodellen" er en banebrytende bok, en praktisk guide skrevet av Are Gjertin Urkegjerde Halland og hans kone Mona Halland. Boken er basert på en kjent tilnærming i brukeropplevelsesdesign (UX) og informasjonsarkitektur (IA), utviklet av Are Halland og Ida Aalen fra Netlife, og brukes til å skape brukerfokuserte nettsteder og digitale tjenester. Modellen er et nyttig verktøy for designere, markedsførere, produktledere, og andre som jobber med digitale tjenester.

Den geniale enkelheten i modellen tillater folk fra alle bakgrunner å forstå og bruke den, noe som gjør den til et utmerket verktøy for å bryte ned siloer i en organisasjon og oppmuntre til tverrfaglig samarbeid. Denne metoden har blitt raffinert gjennom hundrevis av prosjekter siden den først ble lansert i 2006. Denne boken er et must for enhver som ønsker å forbedre sine digitale tjenester, uansett hvilken bransje de opererer i. Boken er et verktøy for enhver som søker å forenkle, forankre og drive fremdrift i prosjekter gjennom konkrete fremgangsmåter og en praktisk filosofi. Det er en dyptgående, lettlest og inspirerende bok

Flere artikler